El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Unió decidirà al setembre si recolza el Sí-Sí
  • CA

El secretari general de CiU “in pectore”, Ramon Espadaler, ha afirmat que Unió decidirà el mes de setembre vinent quin posicionament polític adopta en la segona part de la pregunta de la consulta, que fa referència a si es vol que Catalunya sigui un estat independent. Per tant, serà en aquest mes quan se sabrà si els democristians es decanten “sí-sí” o per un “sí-no”. Ho ha dit aquest vespre, en una entrevista al “Telenotícies Vespre” de TV3, després que Josep Antoni Duran Lleida, hagi anunciat que abandona la secretaria general de CiU i que cedeix el càrrec a Ramon Espadaler.

L’actual conseller d’Interior ha afegit, en relació a la segona part de la consulta, que aquest és el punt que, ara com ara, no es pot dir que es comparteixi amb CDC, cosa que no passa amb res més, segons Espadaler, però ha deixat clar que amb Convergència tenen un horitzó polític compartit tant sobre la celebració de la consulta com sobre la recuperació econòmica del país.

Espadaler, que ha estat preguntat per la renúncia de Duran Lleida, ha dit que el relleu respon estrictament a les raons que ha donat el mateix Duran aquest dilluns al matí: al fet que les circumstàncies han canviat i que hi ha altra gent preparada a UDC per comandar el partit.

En l’entrevista, també ha parlat d’un relleu generacional, però no ha volgut assenyalar el debat al voltant de la consulta com un dels elements que hagin empès Duran a prendre aquesta decisió. Espadaler ha defensat que Unió treballarà de totes totes perquè se celebri la consulta i, en aquest sentit, ha volgut aclarir que l’objectiu del 9-N és plenament compartit amb Convergència Democràtica.

Pel que fa a la primera pregunta de la consulta, el futur número dos de la federació ha recordat que el partit que presidirà ben aviat defensa la confederació d’estats com a model d’estat, i això fa que, indefectiblement, tothom a Unió estigui per votar “sí” a la primera part de la pregunta de la consulta del 9 de novembre, aquella que demana si l’elector “vol que Catalunya esdevingui un estat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa