El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VIAempresa rep el premi Pimes 2014 al Millor Treball Periodístic
  • CA

VIAempresa, el diari empresarial de Catalunya, ha guanyat el Premi Pimes 2014 al Millor Treball Periodístic en temes econòmics que atorga la patronal Pimec. El president del grup de comunicació Premsa Local i editor de VIAempresa, Ramon Grau, va recollit ahir el premi de mans del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i del president de la patronal, Josep González.

Segons la deliberació del jurat, es premia un mitjà que ha assumit “aquest canvi de paradigma i que ha introduït un nou mode de fer i d’ensenyar”. VIAempresa és “un dels portals de notícies de referència sobre l’empresa i els emprenedors de Catalunya”, segons el jurat. Tanmateix, per a Pimec, aquest guardó és un reconeixement al naixement de la publicació “en un moment especialment difícil per al periodisme”. El jurat ha valorat també el compromís de VIAempresa per contribuir a millorar el teixit productiu de Catalunya, “apropant la realitat econòmica a autònoms i pimes i impulsant-ne el creixement”.

Lloança a l’esforç empresarial

Durant el seu discurs, Mas ha enarborat la senyera de l’optimisme. “Hem de ser modestos i ser humils, és el que hem après durant aquests darrers anys però avui dia sí que podem contagiar, una mica, aquest nou esperit de reactivació que s’està vivint a Catalunya“, ha assegurat. El president Mas ha fet una aposta per les pimes: “El 72% de totes les empreses contractades pel Govern eren pimes, tot i que el total contactat era d’un 40% i un 50%”, ha declarat. També ha assenyalat que el 98% de les ajudes de l’Institut Català de Finances (ICF) està orientat a les pimes.

A l’acte de lliurament dels Premis Pimes també hi ha participat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, qui ha lloat l’esforç dels empresaris que, “malgrat les condicions econòmiques adverses, permeten seguir endavant”. Tanmateix, Trias ha assegurat que la ciutat de Barcelona necessita “emprenedors, creadors d’activitat econòmica i persones que tinguin un esperit optimista”. En la seva opinió, s’ha de ser creatius i buscar solucions a la greu crisi que estem vivint.

Per la seva part, Josep González ha apuntat que la recuperació econòmica és “un fet”, però ha matisat que amb bones mesures, “la podem accelerar”. En la seva opinió, un exemple seria fent que es produeixi “el miracle que les empreses tornin a tenir oportunitats de finançar-se”, ha explicat al seu discurs.

Altres premiats

L’acte de lliurament es va celebrar ahir un sopar solidari amb prop de 900 assistents. I juntament amb VIAempresa, els Premis Pimes 2014 han reconegut altres iniciatives, com ara l’Escola de pastisseria del gremi de Barcelona, l’Escola de flequers Andreu Llargués i l’Escola Oficis de la Carn, en el sector del comerç.

A més, premi a la Diplomàcia Empresarial Catalana (amb la col·laboració de DIPLOCAT) a l’empresa SCYTL; la Col·laboració Empresa-Formació Professional a les Escoles salesianes de Catalunya; el Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa a INDCAR; el Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial a Rambla de l’Art-Cambrils i el Premi al Comerç més competitiu a Dormity.com. També han rebut el Premi a la Micro empresa més competitiva Com.led; el Premi a la Petita Empresa més competitiva a Meypar i el Premi a la Mitjana Empresa més competitiva per a Frime.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa