El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zapatero, Bono i Moratinos, a cos de rei a la dictadura guineana
  • CA

L’expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero va viatjar el passat dia 2 a Guinea Equatorial, el país que governa el dictador Teodoro Obiang des de fa 35 anys, amb el propòsit de presentar al dictador africà la iniciativa internacional contra la pena de mort, encara vigent a l’ex colònia espanyola, que promou l’expresident. Però, en realitat, va anar a fer negocis, segons assegura el Confidencial.

“Jo li hauria escopit a la cara. Em sembla una autèntica vergonya que no es dignés a viatjar a Guinea mentre va ser president del Govern i ara, quan ja ha deixat el poder, vingui per fer negocis i cobrar comissions”. Aquesta és la confessió que ha fet la ministra guineana de Cultura i Turisme, Guillermina Mekuy, a un empresari espanyol establert a la república africana pocs dies després de la visita de Zapatero, que va arribar a Malabo, la capital, en companyia de José Bono i Miguel Ángel Moratinos.

Tant l’expresident del Congrés com l’antic cap de la diplomàcia espanyola són visitants assidus de Guinea des que es van allunyar de la política. Segons fonts empresarials que cita el diari, tots dos actuen com lobbistes en favor de signatures comercials espanyoles que volen introduir-se en l’antiga colònia de parla castellana. Bono i Moratinos tenen allà una àmplia agenda de contactes i cobren comissió pels seus serveis, i Zapatero pretén seguir els seus passos, segons la mateixa versió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa