El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern espanyol presentarà un doble recurs per frenar la consulta
  • CA

El govern espanyol plantejarà un doble recurs davant del Tribunal Constitucional contra la consulta. Segons publica el diari ‘El Mundo’, un recurs serà contra la llei catalana de consultes que aprovarà el Parlament després de la Diada, i l’altre recurs anirà contra el drecret oficial de convocatòria de la consulta, tot i que aquesta no és una norma amb rang de llei.

Aquests recursos els interposarà en menys d’una setmana a partir de l’aprovació de la llei de consultes i esperant que el Tribunal Constitucional admeti a tràmit els recursos de forma immediata (en no més d’una setmana) i suspengui en el termini més curt possible l’estratègia del govern català.

Segons explica el diari, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha de sol·licitar i rebre un informe del Consell d’Estat i escoltar al Consell de Ministres. La Secció Primera del Consell d’Estat, presidida per Landelino Lavilla, que va ser ministre de Justícia i president del Congrés dels Diputats, serà l’encarregada d’elaborar l’informe, el ponent del qual serà el propi Lavilla. És un tràmit que pot ser realitzat amb celeritat, perquè el Consell ja va elaborar en el seu moment un altre text sobre l’assumpte.

Les sessions permanents d’aquesta institució són convocades els dimecres, de manera que el divendres següent el Consell de Ministres podria explicar ja amb l’autorització Rajoy i amb el recurs elaborat, i l’Advocacia de l’Estat podria presentar-lo davant el Constitucional aquest mateix dia juntament amb la petició de suspensió que es faria efectiva en el moment en el qual el Constitucional admetés a tràmit la impugnació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa