El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil podria haver robat una estelada
  • CA

A Vilobí d’Onyar hi havia, fins dissabte a la nit, una estelada hissada a l’entrada del poble. Però la matinada de diumenge aquesta la va ser robada. Aquest fet va ser denunciat per un veí i per l’Ajuntament del municipi, i en aquests moments ja és a mans d’un jutjat d’instrucció de Santa Coloma de Farners. Ara hi ha la sospita que l’estelada hagi estat sostreta per agents de la Guàrdia Civil, segons publica el diari ‘El País’.

Un veí del poble va veureu com diumenge a la matinada un cotxe amb tres o quatre persones es van aturar a la rotonda d’entrada de Vilobí d’Onyar. Al menys una d’elles va sortir del cotxe, va pujar i va arrencar l’estelada. Seguidament, va pujar al cotxe i van marxar ràpidament. El veí que ho va veure va apuntar la matrícula del cotxe i la va facilitar posteriorment a l’Ajuntament de la localitat.

Els fets van ser denunciats als Mossos d’Esquadra pel testimoni i pel consistori. El que va començar sent una investigació per furt sense gaire interès, va convertir-se de sobte en rellevant a l’introduir la matrícula en el programa informàtic dels Mossos que permet identificar el propietari de qualsevol vehicle. L’ordinador va revelar que es tractava d’una martícula “reservada”, i les investigacions fan concloure que el cotxe és propietat de la Guàrdia Civil, tot i que realitza els serveis sense signes identificatius.

L’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem (CiU), ha parlat amb ‘El País’ i ha qualificat el fet de “molt greu“. “Ja és lamentable que algú cometi un robatori d’aquestes característiques, perquè no es tracta només d’una bandera. És un símbol de país per a molta gent que de forma pacífica i democràtica defensa la independència de Catalunya”, ha afirmat.

I ha conclòs: “Però és moltíssim més greu qui ho ha fet. No puc entendre els motius que porten a uns agents de l’ordre, siguin del cos que siguin, a dur a terme un atac d’aquestes característiques que va contra la convivència”.

La Guàrdia Civil actuarà contra els agents

La direcció general de la Guàrdia Civil actuarà amb contundència contra els agents que suposadament van robar l’estelada, segons han explicat fonts del cos policial al diari ‘El País’. A més, han assegurat que desconeixien oficialment el fet, però han anunciat que quan tinguin coneixement del fet a través dels Mossos d’Esquadra o del jutjat que investiga el cas, prendran mesures disciplinàries contra els agents que van poder protagonitzar els fets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa