El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas anirà al Fossar de les Moreres la vigília de la Diada
  • CA

El conseller de la presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, i el vicepresident segon del Parlament, Lluís Corominas, han presentat avui els actes de la Diada de l’Onze de Setembre. En destaca que el govern, encapçalat pel president, Artur Mas, farà una ofrena floral al Fossar de les Moreres el dia 10 a les vuit del vespre.

El portaveu del govern ha explicat que després d’aquesta ofrena floral es farà l’acte institucional a la Llotja de Mar, i que de les nou a les dotze hi haurà actuacions musicals, teatrals i de dansa, i un acte simbòlic, a diferents llocs dels barris de la Ribera i el Gòtic, en una “Nit Blanca”, en els escenaris “on es van produir els fets principals dels dies 10 i 11 de setembre de 1714”.

L’endemà, Onze de Setembre, 300 violoncel·listes interpretaran una peça feta per l’ocasió al Born, a les 8 del matí, com a símbol de la caiguda de Rafel Casanova.

La sala de premsa s’ha omplert

Segons Homs, el plantejament dels actes de la Diada “no pressuposa tenir una idea política o una altra, simplement pressuposa el que és Catalunya”. “Els que se’n vulguin desmarcar ja en sabran els motius, però nosaltres hem tingut una gran cura en plantejar els actes. No hi ha ningú que se’n pugui sentir exclòs, a no ser que vulgui”, ha sentenciat.

Un 11-S massiu

El conseller de la presidència ha recordat que la celebració de l’Onze de Setembre va ser la primera llei aprovada, per unanimitat, pel Parlament. Al seu torn, Corominas ha reiterat que aquesta Diada és “per a tots els catalans”, i ha demanat que l’Onze de Setembre sigui d’una “participació massiva i reivindicativa”.

1714-2014

El cartell de la Diada d’aquest 2014 “simbolitza la construcció col·lectiva, el pas del temps al través del qual Catalunya s’ha anat fent”, segons ha explicat Homs. S’hi poden apreciar les quatre barres de la senyera, amb un ‘1714’ a dalt que es converteix en un ‘2014’ a la part inferior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa