El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nou atac a la consulta: El Suprem prohibeix a la Generalitat demanar que es voti
  • CA

El Tribunal Suprem ha prohibit a la Generalitat les campanyes institucionals que instin els catalans a anar a les urnes, segons publica avui ‘El Mundo’. La intencionalitat és clara: la propera convocàtoria és la de la consulta, el 9 de novembre. La sentència del Suprem és el resultat de la polèmica entre Catalunya i la Junta Electoral Central després de les darreres eleccions catalanes, quan la Generalitat va fer campanya per fomentar que els ciutadans anessin a les urnes.

Aquesta campanya va ser denunciada pel PSC, PP, ICV-EUiA i C’s, perquè la campanya per incentivar el vot utilitzava imatges de la manifestació independentista celebrada l’11 de setembre del 2012. Els anuncis van ser denunciats davant la Junta Electoral, en considerar que “s’estava produint una instrumentalització de la campanya institucional a favor del projecte sobiranista de CiU”.

De fet, la campanya va ser retirada per la mateixa Junta Electoral. Segons assegura el mateix diari, “ni campanyes d’aquest tipus ni cap altra en la qual es promogui la participació ciutadana en unes eleccions podran ser legalment realitzades a partir d’ara a Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa