El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cameron posa la bandera escocesa a les seus del govern britànic
  • CA

El primer ministre britànic, David Cameron, ha demanat que es posi la bandera escocesa a les seus del govern d’aquest país a nou dies del referèndum escocès. El portaveu del govern ha assenyalat avui que el premier havia subratllat en la reunió del gabinet que “no hi ha res més important que el futur del Regne Unit i el futur d’Escòcia en els pròxims dies”. “El primer ministre ha estat molt clar en el seu missatge que volem que Escòcia es quedi”, ha afegit.

La bandera escocesa, coneguda com “Saltire” i que llueix la creu blanca de Sant Andreu sobre fons blau, onejarà als edificis del Govern del Regne Unit fins al referèndum d’independència del dia 18, ha confirmat avui el portaveu.  

El Saltire s’ha hissat al costat de la bandera britànica, la Union Jack, al número 10 de Downing Street, despatx i residència de Cameron, i també als ministeris i institucions per subratllar la unió entre Escòcia i la resta del Regne Unit. 

El referèndum tindrà lloc el dia 18 de setembre. Els majors de 16 anys residents a Escòcia decidiran si volen o no la independència. Aquests dies els principals partits parlamentaris britànics -conservadors, liberaldemòcrates i laboristas- augmenten els seus esforços per defensar la unió. El primer ministre, el conservador David Cameron; el viceprimer ministre, el liberal Nick Clegg, i el líder laborista Ed Miliband es desplaçaran a Escòcia demà per donar impuls a la campanya unionista “Millor Junts”, després que, segons sembla, el “sí” hagi guanyat terreny els darrers dies.

Una enquesta publicada el cap de setmana passat va donar per primera vegada la victòria als independentistes, que rebien un 51% del suport enfront del 49% dels opositors, i una altra difosa aquest dimarts apunta a un empat tècnic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa