El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El bisbe de Girona també dóna suport a la consulta
  • CA

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, també dóna suport a la Consulta, i ho farà públic aquest diumenge en la carta dominical, tal com avança Catalunya Religió. Pardo se suma així al bisbe de Solsona, Xavier Novell, que ahir es va saber que en la carta del proper diumenge dóna suport a la consulta. Novell defensa que el dret a decidir està per sobre de la Constitució. 

Pardo ja va donar suport a la celebració de la consulta l’any passat, coincidint amb l’11 de setembre, i en aquesta ocasió assegura, en la carta de diumenge vinent, que considera “vigent la meva reflexió de l’any passat” i diu que “conèixer què desitgem els ciutadans és fonamental per assumir decisions, siguin les que siguin, i per configurar el present i el futur”.

Pardo emmarca aquesta demanda dient “que ningú no és propietari del país” i que “no hi ha una sola cultura ni una sola manera d’estimar-lo”. També diu que defensant “el que sincerament creiem que és millor” cal “ser respectuosos, justos, amables envers les persones i grups que tenen diverses postures en relació amb Catalunya i el seu encaix amb Espanya”.

El text de l’any passat ja reflexionava en aquesta línia i demanava, “apostar per la cohesió social”, “evitar de totes totes una fractura social que sigui irreparable i deixi ferides obertes” i “dialogar, fins a l’esgotament, amb totes les institucions que calgui per consensuar el full de ruta” i un “model no excloent”. Però alhora es mostrava partidari d’una consulta argumentant que “és del tot necessari conèixer l’opinió ‘real’ de tots o de la majoria de ciutadans de Catalunya, que tenim el deure i el dret de manifestar la pròpia opinió i decisió en qüestions importants i essencials”. 

També l’octubre de l’any passat, en la missa patronal de Sant Narcís a la catedral, es va referir a la situació política de Catalunya, a més de criticar els continguts de la cadena 13TV propietat de la Conferència Episcopal Espanyola. Pardo va dir que “com Església hem de donar exemple d’unitat i de fraternitat en la diversitat” però també “com a Església cal recordar i defensar els drets fonamentals dels ciutadans, entre aquests el de poder opinar i ser escoltats en decisions fonamentals que afecten la seva vida i societat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa