El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El ‘Financial Times’ avisa que el govern espanyol utilitza el cas Pujol per atacar l’independentisme
  • CA

El prestigiós diari britànic ‘Financial Times’ afirma que el govern espanyol està utilitzant el cas Pujol per atacar l’independentisme. En un article publicat avui, el diari es refereix a la compareixença d’ahir del ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro, assegurant que Montoro va deixar clar que “Madrid intentarà treure rèdit polític de l’escàndol“, i recorda que el ministre espanyol “va relacionar en diverses ocasions el senyor Pujol amb la lluita catalana per la independència”.

En el text, el diari britànic insisteix que “el Govern espanyol ha posat en marxa un dur atac contra Jordi Pujol”, i afirma que “l’escàndol ha debilitat el lideratge català en un moment crític en la campanya per la independència”. Alhora, destaca que “activistes catalans insisteixen que l’assumpte Pujol tindrà poc impacte en la campanya, assenyalant que l’expresident va marxar fa anys de la política activa i que no és més que un recent convers a la causa de la independència”.

El ‘Financial Times’ avisa, però, que “l’escàndol s’ha convertit en una distracció important en moments en què els líders catalans tenien l’esperança de transmetre un missatge de resistència i optimisme. També ha sacsejat el partit que governa (CDC), que va ser fundat pel Sr, Pujol i ara està liderat per Artur Mas, el president català”. Segons el diari, “com a líder regional, el senyor Mas ha jugat un paper clau en la campanya de la independència, i ha defensat insistentment el dret de la regió a decidir el seu propi futur”.

Finalment, conclou el diari: “L’escàndol Pujol ha forçat tant el senyor Mas com el partit en general a trencar amb el seu exlíder. CDC es va unir als seus rivals al Parlament català dimarts en una votació cridant al Sr. Pujol a comparèixer davant la cambra regional i explicar el cas”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa