El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP desembarca a Catalunya pocs dies abans de la Diada
  • CA

El PP desembarca a Catalunya pocs dies abans de l’11 de Setembre. Aquest divendres i dissabte tindrà lloc a Barcelona una conferència política que obrirà la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, i clausurarà la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i que comptarà a més amb la participació del ministre Cristóbal Montoro.

Segons ha explicat aquest dilluns en roda de premsa la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, el curs polític s’inicia amb aquesta conferència on el partit “es consolidarà com a veritable centre de la política catalana” i reafirmarà el seu projecte de “concòrdia i convivència”.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, no podrà assistir-hi per trobar-se previsiblement en una reunió de l’OTAN a Cardiff (Regne Unit), mentre que pot ser que assisteixi el ministre de l’interior, Jorge Fernández Díaz, així com persones de la societat civil perquè sigui una trobada oberta a la ciutadania.

Quatre eixos

La cimera popular tindrà quatre eixos; el primer, l’acció de govern dels alcaldes i alcaldables del PP i el seu compromís amb els problemes dels veïns “i no amb l’estelada, com els de CiU i ERC”.

Les reformes del Govern espanyol “enfront de la paràlisi de Mas”, la regeneració democràtica i la recuperació del fil en la política catalana més enllà del 9N seran els altres eixos de la reunió, que “intentarà donar la volta a la política catalana”, ha avisat Sánchez-Camacho.

“El PP ofereix als catalans una alternativa de govern seria, responsable, moderada, basada en la llei i no en l’impossible ni a generar expectatives que no es poden complir”, ha dit en referència a la consulta sobiranista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa