El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jair Domínguez i Bibiana Ballbè queden absolts pel cas del ‘Bestiari il·lustrat’
  • CA

L’Audiència Nacional ha arxivat la causa contra el periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez, i la periodista Bibiana Ballbè, responsables del programa Bestiari Il·lustrat del Canal33 (Televisió de Catalunya), segons ha informat Domínguez a través d’una piulada al seu Twitter personal, on hi adjunta una fotografia de la decisió judicial.

“Doncs si en [Javier] Gómez Bermúdez diu que s’ha d’arxivar el cas, s’arxiva i punt #bestiargate #manoslimpias #javeustu”, diu el tuit, en referència al jutge de l’Audiència Nacional, que considerava que en el contingut del programa emès el 9 d’octubre del 2012 (Paraules que maten) se simulava un tiroteig usant una caricatura de Joan Carles I, aleshores rei de l’Estat espanyol. 

D’aquesta manera, Domínguez i Ballbè van declarar el 2013 per un suposat cas de delicte contra la Corona. Finalment, el jutge ha conclòs que no s’hi va incórrer cap delicte d’injúries a la corona espanyola, i que els fets investigats estan emparats pel dret a la llibertat d’expressió.

Querella de ‘Manos Limpias’

Després de l’emissió del programa, el sindicat d’ultradreta espanyolista ‘Manos Limpias’ va presentar una querella contra Domínguez i Ballbè, a més de presentar-se com a acusació particular. Després de veure el vídeo del programa i de rebre un informe dels Mossos d’Esquadra, la fiscalia va considerar també que els dos podrien haver comès el delicte del qual finalment n’han quedat absolts.

Ballbè, en la seva declaració, va al·legar que tot plegat es tractava només d’una paròdia sobre el rei Joan Carles I, en un espai d’humor que “jugava amb l’estètica de [Quentin] Tarantino”, en referència al director de cinema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa