El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC crida partits i entitats a constituir una ‘Taula per a l’estat propi’ per arribar fins al 9-N
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet avui una crida perquè es creï una “Mesa de forces polítiques i socials per a l’Estat propi”, com un instrument que “garanteixi la unitat i la continuïtat del procés per a la consulta del 9 de novembre”.

Aquest és un dels punts que s’inclouen en l’anomenada “Declaració de Setembre”, validada a la reunió del secretariat de l’organització, celebrada a Arenys de Munt, coincidint amb el cinquè aniversari de la primera consulta popular independentista.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha invitat els sindicats a seure en aquesta Mesa i espera que la resposta dels polítics “sigui positiva” perquè: “el que volem és reforçar la unitat i la voluntat de celebrar la consulta“.

Per al vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, ara “és el poble l’actor del procés mitjançant les seves organitzacions polítiques i socials i les seves institucions”.

Durant l’acte, s’ha demanat als ajuntaments que quan el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui la consulta celebrin plens extraordinaris l’endemà en els que alcaldes i regidors mostrin el seu suport al procés.

“Donem el nostre suport als alcaldes i regidors perquè facin arribar al Parlament i al President els acords municipals de suport a la consulta, juntament amb tots els compromisos dels ciutadans recollits per les entitats”, han destacat.

El primer pas que farà l’ANC serà lliurar al Parlament les firmes que han recollit demanant la consulta a l’entendre que el procés “quedarà reforçat”.

Respecte a l’acte de la Diada, Carme Forcadell ha reiterat que va ser “la mobilització més important que s’ha fet a Europa” i ha recordat que allà es va demanar “unitat de les forces polítiques que recolzen la data i la consulta i urnes”.

L’acte de l’ANC ha rebut el suport de personalitats com la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, el cantant Lluís Llach, la periodista Mònica Terribas o diputats del Parlament com Anna Simó (ERC) i Salvador Milà (ICV) i alcaldes de diferents municipis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa