El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les exportacions catalanes baten el seu rècord històric
  • CA

Catalunya ha batut el juliol el seu rècord històric d’exportacions en un mes, amb un creixement del 6,9% en comparació del mateix mes del 2013 i arribant fins als 5.666 milions d’euros, la xifra més elevada en un mes de tota la sèrie històrica, ha informat aquest dimecres la Generalitat.

Segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat, en termes acumulats entre gener i juliol, les vendes catalanes a l’exterior han crescut un 2,6% en comparació del mateix període del 2013, sumant 35.435 milions d’euros, una nova xifra rècord.

Amb aquest creixement, Catalunya ha liderat les exportacions del conjunt de l’Estat, amb un 25,2% del total de les exportacions.

El rècord del juliol s’afegeix que Catalunya ha superat, entre gener i juny, el número total d’empreses exportadores regulars que van vendre a l’exterior durant tot el 2013; es tracta de companyies que han exportat els últims quatre anys de manera consecutiva.

En concret, 14.814 empreses exportadores regulars han venut a l’exterior durant els primers sis mesos del 2014, davant de les 14.680 que ho van fer entre gener i desembre de l’any passat.

Així, en el primer semestre d’aquest any el nombre d’empreses exportadores regulars ha augmentat un 7,9% en comparació del mateix període de l’any passat, obtenint un nou rècord històric a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa