El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espectacle de Mariano Rajoy al Senat
  • CA

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha posat de manifest aquesta tarda al Senat una profunda irritació pel manteniment de la consulta del 9-N. En la resposta a una pregunta formulada per l’expresident José Montilla, Rajoy s’ha mostrat visiblement alterat després que l’exdirigent del PSC li ha demanat que no restés passiu i que fes una proposta a Catalunya.

En la rèplica, el president espanyol ha llançat una bateria de preguntes a l’aire, cada cop més enfadat. “Que vol dir que he de fer una proposta?? S’ha de donat alguna cosa a tot aquell que anunciï un referèndum il·legal?? I què és el que s’ha de donar?? S’ha de donar alguna cosa a canvi d’anunciar una convocatòria il·legal?? Vol dir que els he de donar el pacte fiscal?? No em parli del model federal perquè no els convé… Què faria vostè??”, ha deixat anar en to encès.

Mariano Rajoy, avui al Senat

Montilla ha aclarit després a Rajoy que només reclamava que no resti passiu davant el que succeeix a Catalunya, perquè al seu entendre “l’immobilisme” afavoreix l’independentisme. Rajoy ha pres després un altre cop la paraula, i ha precisat que no criticava el senador del PSC, mentre insistia en el seu enrocament. Ha indicat que només oferiria a Catalunya “la Constitució i la llei”. I encara ha acabat amb més preguntes: “Què més es pot oferir? Digui-m’ho vostè”, ha conclòs el mandatari espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa