El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas manté del 9-N i crida els catalans a participar-hi
  • CA

Artur Mas, aquesta tarda (EFE)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat que el 9-N continua endavant i ha cridat els catalans a participar-hi. Ho ha explicat en una compareixença davant dels mitjans després que el consell de ministres hagi impugnat avui mateix davant el TC la consulta. “Gairebé ho tenim tot preparat pel 9-N”, ha dit, “només falta completar algunes coses de l’operatiu logístic, tenim els voluntaris, els locals, les meses, els municipis”.

Mas ha deixat clar que el 9-N és imparable. “El que el govern central vol aturar, no es pot aturar”, i ha fet una crida a la participació, “vull fer una crida al poble català perquè el 9-N donen una gran lliçó de democràcia i civisme”.

El president ha anunciat que “prepara accions legals” per denunciar l’abús de poder (i de dret) de Rajoy davant la justícia espanyola. Considera que “utilitza” el Tribunal Constitucional i que aquest ha perdut el seu prestigi. Se’n fa creus que no deixin votar. “Les nostres competències en matèria de participació ciutadana són evidents”, ha dit, “quin és el problema? Utilitzar locals públics per a una acció pública?”, s’ha preguntat. Ha recordat que és només “un procés de participació per conèixer l’opinió de la ciutadania sobre el futur d’aquest país”. “Està prohibit preguntar? Es prohibiran les enquestes? Arribarem a aquest ridícul?”, ha dit. 

Mas ha vinculat la impugnació del govern espanyol als casos de corrupció que han esclatat al PP. “No sé si és casual que el govern espanyol presenti recurs quan a Madrid hi ha hagut aldarull sobre processos d’irregularitats”.

A banda, el president ha carregat per les difamacions a l’alcalde Trias, publicades per el Mundo i amb la sospita que han estat filtrades pel govern espanyol per contribuir a dinamitar el procés. “La informació no és més que intoxicació, jo aquesta medicina ja l’he tastat, i ara li ha tocat a l’alcalde Trias”, ha afirmat. Ho atribueix, sense embuts, a “un país de baixa qualitat democràtica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa