El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 250 poetes catalans signen un manifest a favor de la independència
  • CA

Un total de 252 poetes catalans han signat un manifest a favor de la independència i l’han presentat aquest vespre a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona. Entre els signants hi ha Màrius Sampere, Jordi Pàmies, Marta Pessarrodona, Feliu Formosa, Francesc Garriga, Dolors Miquel, Francesc Percerisas, Lluís Solà, Víctor Sunyol, Vicenç Altaió, David Castillo, Miquel Desclot. 

El text recull l’aspiració “d’una nació que vol viure de forma plena i sobirana” i es refereix especialment als atacs constants a la llengua catalana” i als “intents d’acabar amb la immersió lingüística”. 

“El gran risc que tenim és continuar depenent d’un estat que no podrà pactar mai unes condicions de tracte per a Catalunya, ja que això comportaria una derrota dels seus principis d’estat-nació-imperi”, subratllen els signants. 

En el text s’indiquen qüestions com el “maltractament fiscal” de Catalunya, les “poques inversions” de l’Estat i els “intents sistemàtics per frenar les grans infraestructures i iniciatives de futur” com a raons per a la independència de Catalunya. Es tracta, segons afegeixen, d'”una relació difícil de suportar” que els porta a voler separar-se “democràticament per tal de poder crear un estat propi”.

Segons el col·lectiu de signants, una Catalunya independent implicaria “una millora social, de futur, i crearia noves oportunitats i també nous reptes”. “Volem garantir els nostres drets socials, de benestar i ser solidaris entre nosaltres mateixos, creant un nou model de país”, finalitza el manifest.

Descarrega el manifest de poetes catalans per la independència

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa