El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moody’s veu positiu per a Catalunya la llista unitària
  • CA

L’agència de qualificació nord-americana Moody’s acaba de fer públic un informe on veu positiu per a Catalunya la llista unitària dels partits partidaris de la independència en unes eleccions plebiscitàries. Aquesta llista tindria un impacte positiu sobre la qualificació creditícia de Catalunya i seria potencialment negatiu per a Espanya, donada la capacitat de Catalunya de generar ingressos per al Govern espanyol respecte a les regions espanyoles.

Aquest informe de Moody’s assegura que “la posició negociadora de Catalunya enfront del govern central s’enfortiria i Catalunya seria capaç de satisfer les seves demandes, especialment les relacionades amb l’obtenció de majors recursos fiscals dins de les possibilitats legals que ofereix la Constitució”.

En aquesta línia, vaticina que el proper pas que es donarà a Catalunya serà precisament l’avançament dels comicis, i vaticina que si no s’aconseguís la llista unitària, un fet que veu “poc probable” l’agència, hi hauria “el risc d’una major confrontació amb el govern central i seria negatiu en termes de qualificació tant per a Espanya com per a Catalunya”.

L’agència nord-americana també admet que la decisió del govern català de respectar la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la llei de consultes i el decret de convocatòria pel 9N signat pel president Mas “redueix les incerteses polítiques a curt termini“. Tot i això, “aquesta decisió del govern català i la sentència pendent del Tribunal Constitucional no resol el debat entorn dels recursos fiscals i la i transferència de competències a Catalunya”, adverteix Moody’s.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa