El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nota conjunta dels bisbes catalans a favor de la llibertat dels pobles
  • CA

Els bisbes catalans han emès avui una nota conjunta en què es mostren a favor de la llibertat del pobles. Indiquen que, en aquest moment històric, volen “recordar la importància dels drets de totes les persones i dels pobles”. “Aquestes llibertats són fràgils, com s’ha demostrat al llarg de la història” però “són absolutament essencials per a una societat democràtica moderna i cal vetllar per tal que no siguin limitades ni a Catalunya, ni a l’estat espanyol ni en el context europeu”.

En el comunicat exposen que “els bisbes de Catalunya, l’any 1985 als inicis de la recuperació democràtica, en el document ‘Arrels cristianes de Catalunya’, que es féu seu el Concili Provincial Tarraconense de 1995, constataven la realitat nacional de Catalunya amb més de mil anys d’història, i demanaven que se li apliqués la doctrina del Magisteri eclesial sobre nacionalitats i minories nacionals”.

També recorden el posicionament que van donar a conèixer l’any 2011, després de la sentència del TC de retallava l’Estatut, i precisen que té plena vigència. En aquell document, després que constatar que “avui s’han manifestat nous reptes i aspiracions, que afecten la forma política concreta com el poble de Catalunya s’ha d’articular i com es vol relacionar amb els altres pobles germans d’Espanya”, defensaven “la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i els pobles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa