El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Podemos, com el PP: Ataca el 9-N
  • CA

Podemos ha tornat a mostrar-se ambigu amb la consulta sobiranista de Catalunya. En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, el portaveu de la formació a Barcelona, Marc Bertomeu, ha dit que “el nou 9-N no respecta les garanties democràtiques” i que “és un acte partidista”.

“És un engany cap a la ciutadania de Catalunya, ja que es planteja una votació que serà l’inici d’una nova campanya electoral”, ha afegit Bertomeu, que ha lamentat que la consulta tingui un fort caràcter “electoralista”. “Això no és el dret a decidir que reclamava la ciutadania de Catalunya”.

A més, ha lamentat que sense un canvi al govern espanyol “no serà possible replantejar la relació de Catalunya amb l’Estat”, un canvi que passa per unes eleccions estatals. Tot i això, Bertomeu ha reiterat que Podemos està “a favor del dret a decidir sobre qualsevol cosa”, i ha assegurat que el seu partit cridarà a participar en la jornada del nou 9-N. Això sí, amb condicions: Només “si és per anar a protestar”

En referència a unes possibles eleccions plebiscitàries, el líder de Podemos Barcelona ha assegurat que “s’hi presentaran quasi segur”, i que la prioritat és presentar-s’hi “sols”. Finalment, ha rebutjat una DUI: “Només seria simbòlica, per a negociar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa