El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primera denúncia contra un centenar de tuits catalanòfobs
  • CA

Primera denúncia contra un centenar de tuits catalanòfobs. L’ha presentada l’associació Drets a la Fiscalia de delictes d’odi i discriminació per missatges publicats al Twitter que, segons diuen, poden constituir delictes de discriminació, incitació a l’odi i a la violència i fins i tot apologia del genocidi”.

L’objectiu de Drets, una associació sense ànim de lucre que es va presentar dimarts, és denunciar tots els missatges publicats a les xarxes socials o als mitjans de comunicació que continguin insults o amenaces contra els catalans. La presentació d’aquesta denúncia és la primera actuació que fan als jutjats des que es van donar a conèixer públicament.

Des de Drets, però, no han volgut fer públics els perfils dels denunciats per evitar que esborrin els tuits i, per tant, les proves d’un possible delicte. Per identificar aquells usuaris que no utilitzen el seu nom real a la xarxa, han explicat que en la denúncia presentada demanen que la policia els ajudi a investigar la identitat dels autors.

A la pàgina web de Drets es recullen les queixes de ciutadans que detecten casos d’aquest tipus i que els volen denunciar. Asseguren que en només dos dies ja n’han recollit més de 150 relacionades amb missatges penjats a les xarxes socials, publicats en pàgines web o fins i tot declaracions de televisió. La tasca de l’entitat és, amb aquest material a les mans, verificar si els comentaris poden ser constitutius de delicte o no. D’això se n’encarrega un consell assessor format per experts en dret i, a partir d’aquí, es presenten les denúncies de manera oficial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa