El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sala-i-Martín: “Montoro fa el que li dóna la gana”
  • CA

L’economista Xavier Sala-i-Martín ha assegurat a RAC1 que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, “fa el que li dóna la gana” després que s’hagin fet públics els pressupostos de l’Estat pel 2015. El professor ha lamentat que els criteris per elaborar aquests pressupostos siguin arbitraris, i no pas equitatius i eficients.

En aquest sentit, Sala-i-Martín ha avisat que “si es tingués en compte el PIB, a Catalunya s’hauria d’invertir el 18,4%, que seria un criteri d’eficiència, però l’Estat preveu una inversió de només el 9,5%”. “El resultat final és que els pressupostos perjudiquen Catalunya i són profundament injustos i no són equitatius”, ha afirmat.

“Ningú li presta a Catalunya perquè sap que amb aquest sistema de finançament no pot tornar el deute”, ha sentenciat, mentre ha afegit que el que passa és que, malgrat que Catalunya genera prou diners per fer front al deute, els impostos dels catalans van a parar a l’estat i “desapareixen”. Per l’economista, “si Catalunya fos independent, podria fer front al seu deute”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa