El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santi Vidal no descarta formar part de la llista unitària
  • CA

El magistrat de l’Audiència de Barcelona, i un dels jutges que està preparant l’esborrany de la Constitució Catalana, Santiago Vidal, no descarta formar part de la llista unitària en unes eleccions plebiscitàries. Preguntat per aquest assumpte durant una entrevista a Rac1 aquest cap de setmana, ha respost: “No ho rebutjo però només seria anar a l’últim punt. Per donar un recolzament explícit”.

Vidal ha explicat que “ara per ara no puc participar en cap tipus d’actes polítics. De fet, jo no em vull dedicar a la política. Això no significa que d’una manera conjuntural i per raons de país m’ho pugui plantejar (si aquestes propostes s’acaben concretant)”. En aquest sentit, ha assegurat que “si formo part de la llista puc demanar una excedència perquè faré aquest procés de representació. És una cosa que es fa normalment i no hi ha d’haver problemes”.

Sobre l’esborrany de la Constitució catalana que està preparant juntament amb d’altres jutges, Vidal ha revelat que “està pràcticament acabat. Al desembre estarà acabada del tot. Al gener de 2015 estarà a les xarxes perquè tothom ho pugui consultar. Després obrirem un període de 6 mesos perquè tots els ciutadans puguin fer les seves aportacions”. A més, ha explicat que té 97 articles i que “a Catalunya no hi hauria Consell General del Poder Judicial, ni Tribunal Constitucional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa