El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sembla tan clar que ens equivoquem
  • CA

Malgrat ser un mishimista irreductible, he anat a parar a una cançó de Manel. Últimament em ve al cap quan penso en el Procés™, perque crec que la lletra retrata d’alguna manera la situació.

Així doncs, pitjo el play i a veure què passa.

Mentre sonen els primers acords de l’ukelele, penses en aquestes últimes setmanes. Com els nostres representants polítics, corejats per –alguns– tertulians, opinòlegs, periodistes i palmeros, s’han divertit amb el tira-xines apuntant la porcellana fina. Que no és seva: és nostra, dels qui votem; el gerro els hi hem deixat nosaltres.

Penses en el dia que vas posar-te la samarreta i vas anar a cridar “independència!” sota un sol de justícia. Fa tres anys que ho fas. I com has hagut d’aguantar un rosari de politiqueta, d’unitats tècniques, pre-acords, condicions, que si el Duran, que si Podemos, mandats democràtics, exigències electorals, retrets. Trets al peu. I penses si tots plegats no ens l’agafem amb paper de fumar. I comença la primera estrofa:

“Calleu, nobles consellers, guardeu-vos la raó que us quedi
i, amb un pas viu i decidit, marxeu on sigui que us esperin
Baixeu les baldes, ajusteu finestres i correu cortines.
Poseu els nens al llit; si dormen, mireu com respiren
Perquè, si és bo o és dolent, no importa molt ara mateix.
Que sembla tan clar que ens equivoquem com que ho anem a fer!”

Sí, calleu, penses. Encara que sembli tan clar que ens equivoquem, ho anem a fer. El 9N hi haurà locals, urnes i paperetes. El 9N aniràs a fer el que ja anaves a fer de totes maneres. Encara que no fos la que tu volies. Saps que no serà fàcil i que s’han comès errades; que no tenim els seus ressorts de poder, ni les seves clavegueres policials, però fins ara no hem fet un sol pas enrere i hem dut la iniciativa en tot moment. I tu, voluntari de la gigaenquesta; tu, que has posat calers a “Ara és l’hora!”; tu, que piules amb #DUI #Tram14 #Guanyarem #VotaréPerTu, penses exactament això que diu la cançó: que ho anem a fer. I que tornarem a anar-hi junts, pel que sembla. A què tanta saragata doncs?

“Guardeu-vos forces, bona gent, potser ens veurem un altre dia.
Sabem que volíeu fer més, però, què hi farem, així és la vida:
t’equivoques d’uniforme i dispares a qui més estimes;
t’equivoques de remei i va i s’infecta la ferida.
I, alguna estona, què us penseu?, també ens agrada estar contents.
Però sembla tan clar que ens equivoquem com que ho anem fer!” 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa