El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Apareix la web ‘Cavas no catalanes’
  • CA

“Durant molts anys en dir les paraules ‘cava’ o ‘espumós’ l’única imatge que apareixia al cap d’algú que visqués a Espanya era la d’un producte català. Ja fos per la desmesurada publicitat de certes marques de cava o perquè certament la gran majoria de bodegues que elaboren aquest vi pel mètode tradicional es trobaven a Catalunya”.

Amb aquest pretext apareix la web Cavas no catalanes, que vol promoure la cultura del cava, això sí, sempre i quan no estigui fet a Catalunya. El text que apareix al portal assegura que el cava de la resta d’Espanya no es va donar a conèixer fins el 2004, quan l’exvicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira “va demanar el boicot a la candidatura madrilenya per les Olimpíades del 2012”.

Aleshores, segons aquesta web de caràcter negatiu, “han estat moltes les bodegues que s’han unit a les pioneres Torre Oria, Inviosa, Benito Escudero o Palacio de Bornos, i que han fet que el consum de caves i espumosos valencians, extremenys, aragonesos, riojans, castellanoleonesos, manxecs, andalusos, gallecs i fins i tot els canaris s’hagi disparat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa