El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol es planteja ara traslladar el Senat a Barcelona, segons Bloomberg
  • CA

El govern espanyol s’estaria plantejant ara traslladar el Senat a Barcelona, segons publica Bloomberg, la gran agència de notícies econòmica dels EUA. Bloomberg assenyala que “el govern espanyol està estudiant una proposta per moure el Senat nacional a Barcelona des de Madrid com a part d’un programa de mesures per convèncer els catalans de seguir formant part d’Espanya, segons dues persones amb coneixement directe dels debats”.

L’agència econòmica dels EUA explica que el govern espanyol no ha decidit si seguirà endavant amb el pla, “que va ser suggerit per primera vegada per un membre del PP fa un any”. L’Executiu de Mariano Rajoy “està considerant vàries opcions per tornar a guanyar l’opinió pública de la regió econòmica més gran d’Espanya”. Segons Bloomberg, “els responsables polítics estan buscant maneres de demostrar que Catalunya és una part fonamental de l’Estat espanyol per contrarestar l’argument dels separatistes que han estat descuidats pel govern nacional durant dècades”.

Creuen que aquesta mesura “ajudaria a unir Catalunya amb Espanya mitjançant la creació de centenars de llocs de treball que depenen del paper de Barcelona com a centre de l’activitat del govern espanyol”. Alhora, Bloomberg adverteix que “l’empenta dels catalans per la independència ha cristal·litzat els desafiaments que enfronta l’ordre constitucional d’Espanya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa