El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La televisió japonesa s’aboca als castellers
  • CA

La televisió pública japonesa ‘NHK‘ ha fet un reportatge sobre els castellers, basat sobretot en el Concurs de Castells de Tarragona i centrat en la ciutat de Valls. El vídeo d’aquest programa especial de gairebé una hora de durada es titula El moment més preciós en el món.

S’hi explica l’experiència d’un equip de periodistes japonesos que han anat fins a l’Alt Camp i han parlat amb els Xiquets de Valls. També s’han desplaçat a Vilafranca per la Diada de Sant Fèlix. El reportatge transmet tant la rivalitat entre colles com l‘essència i l’esperit dels castells, el seu dia a dia, la història d’aquesta tradició catalana i la importància dels assajos.

De fet, Hiroshi Suga, el periodista japonès d’aquesta televisió fundada el 1926, es posa la faixa i viu -i pateix, en certa mesura- el seu primer pilar. Durant el reportatge Suga entrevista diferents membres de les colles, i tot i que la veu en off està en japonès s’intueix que s’explica tant les meravelles del món casteller com els esforços que requereix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa