El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les urnes ja van cap als punts de votació
  • CA

Les urnes de la consulta sobiranista del 9 de novembre ja van cap al seu punt de votació. Falten només 8 dies pel procés de participació, i el govern de la Generalitat manté tot l’operatiu en marxa, i la logística de preparació es manté tal i com l’executiu preveu.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va confirmar ahir que el 9-N continua endavant i va fer una crida als catalans a participar-hi. “Gairebé ho tenim tot preparat”, “només falta completar algunes coses de l’operatiu logístic, tenim els voluntaris, els locals, les meses, els municipis”, va explicar.

Mas va reiterar que el 9-N és imparable: “El que el govern central vol aturar, no es pot aturar”, i va fer una crida a la participació: “Vull fer una crida al poble català perquè el 9-N donen una gran lliçó de democràcia i civisme”.

Ofensiva espanyola

El president de l’executiu català va fer una roda de premsa hores després que el govern espanyol, a través de la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, informés el que ja tothom donava per fet, que el Consell de Ministres ja impugna davant el Tribunal Constitucional (TC) la consulta, tot i que no va aclarir els detalls de què vol suspendre.

A més, Mas va assegurar que “prepara accions legals” per denunciar l’abús de poder (i de dret) de Mariano Rajoy davant la justícia espanyola, i considera que “utilitza” el TC, òrgan que ha perdut el seu prestigi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa