El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Miguel Arias Cañete veta TV3 i Catalunya Ràdio
  • CA

El comissari europeu d’Energia i Acció Climàtica, el popular Miguel Arias Cañete, ha vetat TV3 i Catalunya Ràdio en la seva primera trobada amb mitjans espanyols com a comissari europeu. Així ho han denunciat els corresponsals a Brussel·les de la televisió i la ràdio públiques catalanes en unes piulades des dels seus comptes de Twitter.

El corresponsal de TV3 ha piulat avui: “Primera trobada de Cañete amb premsa espanyola. TV3, CatRàdio i d’altres queden fora: ‘prensa regional, otro día’. Comencem bé“.

Per la seva banda, el corresponsal de Catalunya Ràdio, Jaume Masdeu, ha lamentat: “El comissari Arias Cañete deixa fora TV3, CatRàdio i altres ‘mitjans regionals’ en el primer contacte amb la premsa”.

Aquest veto ha estat denunciat en forma de pregunta parlamentària per part de l’eurodiputat d’UDC Francesc Gambús. El text assenyala que els informatius de TV3 i Catalunya Ràdio són vistos pel 52,2% de la població a Catalunya, i per aquest motiu qüestionen “quins han estat els motius pels que se’ls ha deixat fora?“, si “pensa la Comissió que aquesta decisió és la millor forma d’arribar a tots els ciutadans europeus?”, i “com creu la Comissió que encaixen la llibertat de premsa, d’informació i la garantia de pluralitat informativa amb el veto a determinats mitjans?”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa