El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Persecució de catalans a TVE
  • CA

Persecució de periodistes catalans als informatius de Televisió Espanyola a Madrid. Han cessat el presentador del Telediario del cap de setmana, Oriol Nolis, i perillen dues editores també catalanes de la redacció del cap de setmana, segons es comenta a l’emissora

El problemes van començar a aparèixer arran del 9-N, quan la direcció de RTVE volia donar una informació judicialitzada que deixés de banda la votació en si. Una frase del cap d’informatius, José Antonio Álvarez Gundín, que hauria pronunciat en una reunió de treball, hauria confirmat que els periodistes catalans a Madrid són sospitosos. “Aquí hi ha molt català”, es va queixar Gundín en aquesta trobada al·ludint als professionals nascuts a Catalunya, segons informa el Plural.com.

La nou presentador dels informatius de cap de setmana que substituirà Oriol Nolis es diu Pedro Carreño i prové de Radio 5 i ha estat editor de ‘La tarde en 24 horas’ amb una audiència entorn a un 0,5%.

Aquests moviments han coincidit  amb la designació del cap de premsa de la presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho., Eladio Jareño, com a nou director de TVE Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa