El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pilar Rahola para els peus a Montse Suárez pel 9-N
  • CA

La comunicadora Pilar Rahola va parar ahir els peus a l’advocada Montse Suárez, que va carregar durament contra el 9-N durant el programa ‘La otra red’, de Cuatro. Suárez es va desplaçar a Catalunya per seguir la jornada, i es va queixar de la inacció dels Mossos d’Esquadra així com va denunciar que se li va impedir l’entrada en un local de participació a Barcelona. Rahola, però, va argumentar que “el 9-N va ser un festa legal, democràtica i feliç“.

Alhora, la comunicadora es va dirigir a l’advocada per assegurar-li que “no aconseguiràs embrutir el 9-N, perquè el poble català és cívic”, abans de criticar que Súarez hi va anar “a provocar”, una afirmació a la qual l’advocada va respondre: “Provocar és incomplir la llei. Jo no he provocat a ningú. La teva festa no és la que jo he viscut. Hi ha més de 40 milions d’espanyols que som els que hauríem de votar”.

Rahola, però, va ser contundent en la resposta: “La teva postura sempre és que quan hi ha un problema polític cal donar un cop. Cal respectar a milers de persones que només volien que se’ls tingués en compte, ser respectats i poder votar”, i va continuar explicant que “molts pensàvem que la Constitució era un territori d’entrada i de trobada, i ara és un territori de sortida, perquè és una barbaritat que l’Estat utilitzi les armes legals per impedir que ens expressem”.

I va afegir: “Si Espanya, al segle XXI, no pot resoldre políticament els seus conflictes territorials, en quin segle estem? Voleu tornar a l’Edat Mitjana? Espanya està governada per gent que nega drets fonamentals en ple segle XXI”. A més, Rahola es va queixar: “No sé per què Montse Suárez parla de col·legis electorals oberts il·legalment. Hi ha cap tribunal que ho hagi dit? Ho ha sentenciat algú? Es juga permanentment amb les paraules. Només hi ha una llei parlamentària suspesa perquè el govern de l’Estat ho ha decidit així”.

Totes dues van fer un petit reportatge del diumenge des de Catalunya, i mentre Rahola assegurava que “quan ens independitzem serem bons veïns”, l’advocada carregava: “Aquesta consultat ha estat el frau més gran en la història de la democràcia espanyola“. Alhora, la comunicadora explicava en el reportatge que “és l’hora catalana, ens toca defensar-nos” i que “avui Catalunya ha marcat un gol, i la partida ha començat. Ara té Rajoy la pilota, què farà?”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa