El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Porten l’ABC a la fiscalia per catalanofòbia
  • CA

Porten el diari ABC a la fiscalia per catalanofòbia. Tal com havia anunciat dies enrere, l’associació Drets ha presentat querella contra el diari madrileny per l’article que va publicar el dia 3 d’aquest mes en què comparava el nazisme amb el sobiranisme català assegurant que “tots dos moviments utilitzen eufemismes polítics amb l’objectiu de suavitzar la realitat”. La denúncia és per a l’autor de l’article (M. P. V) i també per al diari com a responsable civil. L’article es titulava “Eufemismos: de los ‘campos de trabajo’ nazis, al ‘derecho a decidir’ catalán”.

Aquest matí els advocats voluntaris de l’entitat s’han desplaçat a la ‘Ciutat de la Justícia’ i han adreçat la denúncia a la Fiscalia especial contra delictes de discriminació i Odi, que té seu a Barcelona. (Drets va néixer a finals d’octubre d’enguany per combatre la catalanofòbia a la premsa i a les xarxes socials. Està formada per advocats i professionals del dret).

La denúncia se sosté en l’article 510.1 del Codi Penal, que castiga aquelles persones que “provoquen odi (…) contra grups per motius referents a la seva ideologia“. Té el suport de les més de 70 entitats signants del “Manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme” com la Comissió de la Dignitat, Amical Mauthausen, l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI), l’Associació catalana de defensa dels drets humans, CCOO, UGT, Comissió de defensa de l’ICAB o la Fundació Catalunya Fons, entre d’altres.

L’entitat va publicar un comunicat quan va anunciar que presentaria una querella. Hi mostrava el convenciment que “cal reaccionar davant d’aquesta banalització constant del nazisme i de l’associació que es fa del nazisme amb el procés català des de diversos mitjans de comunicació i tribunes d’opinió amb seu a Madrid“.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa