El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Societat Civil Catalana punxa a Brussel·les
  • CA

Societat Civil Catalana ha punxat en la seva presentació a Brussel·les. La plataforma espanyolista ha dut a terme un acte avui al Parlament Europeu davant d’un auditori minso, de només 40 persones, una assistència que contrasta amb l’acte de l’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI a Brusel·les, el 14 d’octubre, en què hi van acudir unes 300 persones, moltes d’elles estrangeres.

Quasi la meitat de la quarantena de persones que han assistit a la presentació de Societat Civil Catalana han estat eurodiputats de les formacions contràries al dret a decidir, PP, PSOE, UPyD i C’s. Entre el públic, hi havia també l’ambaixador espanyol. 

L’acte, que portava com a títol “Una Catalunya forta en una Espanya gran i europea”, ha servit perquè la plataforma exposés els seus plantejaments contra el procés sobiranista, i ho ha fet en un reduït entorn favorable. Societat Civil ha advertit que és un “vertader perill” el que està passant a Catalunya, i ha reiterat els arguments dels govern espanyol sobre la consulta. “Sense llei no hi ha democràcia ni drets humans”, ha afirmat la plataforma. 

La plataforma ha celebrat també des de Brusel·les la decisió del TC de suspendre del 9-N. El seu president, Josep Ramon Bosch, ha descartat que aquest diumenge hi hagi “cap desordre públic” perquè, segons ell, “els Mossos faran complir la llei”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa