El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acció espanyolista de l’ambaixada a Roma
  • CA

El debat que Diplocat va organitzar ahir a Roma, sobre Catalunya i el procés

L’ambaixada espanyola a Itàlia va distribuir ahir entre els assistents a un debat organitzat per Diplocat a Roma un document que “recordava” que la Constitució espanyola diu que la sobirania nacional “resideix en el poble espanyol” i “que ni a l’ordenament italià ni a l’espanyol hi cap cap secessió d’una part del territori ni tampoc existeix un dret de secessió ni un procediment per fer-lo efectiu en les seves respectives constitucions”.

La Generalitat va convidar a l’acte el representant diplomàtic espanyol, Francisco Javier Elorza, però aquest no hi va assistir i no va donar cap resposta, i en canvi va enviar un representant a repartir els fulls.

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) va organitzar el debat El cas català: transformació de la forma d’Estat, autodeterminació i procés federatiu a la Università degli studi Roma Tre, a la capital italiana. El secretari general del Diplocat, Albert Royo Mariné, ha afirmat a través del seu compte de Twitter que l’ambaixador espanyol estava convidat a l’acte, però que, en comptes d’assistir-hi, hi ha respost amb aquest document.

En el debat hi va participar el conseller de la Presidència i portaveu del govern català, Francesc Homs, juntament amb una trentena de juristes i professors catalans i italians.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa