El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El vibrant Cant de la Senyera amb les estelades dels castellers
  • CA

El públic ensenyant estelades (@francescrs)

El ‘Cant de la Senyera’ al tradicional concert de Sant Esteve del Palau de la Música Catalana va tenir enguany un component vibrant. Quan semblava que tot havia acabat, els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana van decidir tornar-lo a interpretar, en un bis inèdit. A l’escenari es van aixecar quatre pilars de la colla dels castellers de Vilafranca del Penedès que van desplegar quatre estelades, cosa també inèdita. El públic es va posar dret i, com l’any anterior, va ensenyar estelades, fins i tot també ho van fer alguns cantaires del cor. Va ser una nova reivindicació independentista, en un any marcat pel 9-N.

Durant la part final del concert es van interpretar ‘El noi de la mare’ i ‘Adeste fideles’, dos bisos tradicionals. El mestre Josep Vila va adreçar al públic una felicitació de Nadal i després va sonar ‘El Cant de la Senyera’. Semblava que el concert definitivament acabava quan, per sorpresa, va aparèixer novament l’himne de l’Orfeó català.

Aquest any el concert es va titular “En molts llocs d’aquest món” i va ser un cant a la pau ara que fa 100 anys de l’inici de la Primera Guerra Mundial i 300 del 1714. El concert, ideat pel director de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau, Josep Vila i Casañas, es va articular al voltant de vuit poemes seleccionats pel poeta Miquel Desclot, que van ser recitats per l’actriu Montse Guallar. Són obres escrites al voltant del 1914 i que descriuen l’horror de la guerra i l’anhel de pau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa