El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Empresaris catalans creen una associació espanyolista
  • CA

Empresaris catalans han creat una associació espanyolista. L’entitat està dirigida per Marià Ganduxer i es denomina Empresaris de Catalunya. La formen un centenar de petits i mitjans empresaris que són directius i professionals liberals de sectors molt diversos.

Empresaris de Catalunya ha nascut amb l’objectiu, diuen, d’exposar la seva visió sobre l’actualitat econòmica catalana i espanyola i d’alertar de les conseqüències negatives que una possible independència de Catalunya tindria per al conjunt de la societat.

L’empresari Marià Ganduxer, president del Grup Bonanova, lidera l’associació, que assegura ser “independent de qualsevol òrgan de poder, ja sigui polític o empresarial”, i que busca representar una àmplia diversitat d’empresaris “de totes les mides i sectors”.

El vicepresident primer d’Empresaris de Catalunya, José Bou, assegura, que l’associació compta amb el suport de grans empresaris, encara que aquests, per por a involucrar-se en el debat polític, prefereixen “no ser visibles” i mantenir-se per ara al marge de l’organització.

Molts empresaris estan callats i no diuen res, però serem la seva veu“, afirma Bou, que és propietari d’una panificadora i una promotora i que està disposat a “donar la cara” i a posicionar-se en contra de la deriva sobiranista del president de la Generalitat, Artur Mas.

Els catalans que no som independentistes som una majoria, però silenciosa“, subratlla Bou, que apunta que també formen part d’aquesta nova associació empresaris com Ramon Romagosa, Ferran Brunet, Enrique Saegner, Jorge Buxadé, María Moya o Sergio Martínez Campos.

A través d’actes a tot el territori català, Empresaris de Catalunya vol donar a conèixer la seva visió sobre el mercat perquè les empreses i la ciutadania en general tinguin “una informació veraç, contrastada i útil” dels riscos que comporta el procés independentista.

L’associació es presentarà oficialment en societat el pròxim 11 de desembre, en un acte en el qual farà públic un manifest en defensa del paper de Catalunya i els catalans en l’economia espanyola i d’una Espanya forta “dins del procés de desenvolupament i integració de la Unió Europea”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa