El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Homs: “Per a l’acord, cal més generositat i menys exigències”
  • CA
Avís serè a ERC, però també cert optimisme entre línies per a l’acord per a les plebiscitàries. El conseller de la presidència i portaveu, Francesc Homs, ha demanat avui “més generositat, i menys exigències i menys titulars”, ha repetit diverses vegades, per part de tots els actors sobiranistes per aconseguir un pacte que condueixi a les eleccions abans de les municipals. Les posicions d’Artur Mas –que aposta per una llista unitària- i Oriol Junqueras –tres llistes amb un paraigües comú- sembla que s’apropen després de les últimes reunions. En aquest sentit, el govern creu que hi haurà un desenllaç “aquest gener”, sense concretar la data.
 
Homs ha receptat fer menys declaracions perquè no serveix de res “fer bullir l’olla, marejar la perdiu o enganyar” a l’espera que es desencallin les negociacions que desenvolupen el govern, ERC, l’Assemblea Nacional (ANC) i Òmnium Cultural. “Les trobades són multilaterals i diverses i hi seguiran sent”, ha indicat la mà dreta de Mas, que ha afegit: “Si ho fem així, acabarà havent-hi el resultat que busquem”.
 
En un altre ordre de coses, Homs ha lamentat el to i el fons de Podemos, que no considera a Mas un interlocutor polític. “Són expressions inquietants, impròpies de la lògica democràtica, perquè qui ha estat escollit per la gent mereix el respecte de l’adversari”, ha denunciat el dirigent de CiU davant les paraules de Pablo Iglesias, el líder de la nova formació.
 
Es recupera la paga extra als funcionaris i interins
 
D’altra banda, el govern ha aprovat un decret llei perquè els funcionaris i els interins recuperin una paga extra aquest 2015. La mesura és transitòria fins a l’aprovació dels pressupostos al Parlament. “És una millora modesta, però valuosa i que ara ens veiem amb cor de fer”, ha indicat Homs. La paga extra es va suprimir a conseqüència de la crisi financera que ha afectat la Generalitat l’últim lustre. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa