El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ambaixada espanyola intenta boicotejar un acte de Diplocat a Viena
  • CA

L’ambaixada espanyola ha intentat boicotejar aquest vespre un col·loqui que Diplocat ha celebrat a Viena (Àustria) per explicar les reivindicacions catalanes. Representants de la delegació diplomàtica hi han repartit uns pamflets en els quals intentaven desacreditar el procés sobiranista. Els fets han succeït a la Universitat de la capital austríaca, on se celebrava l’acte.

El pamflet, similar al que l’ambaixada espanyola a Roma va repartir la setmana passada en un acte similar a la capital italiana, fulls, recorda els articles de la Constitució espanyola sobre la sobirania del poble espanyol i “la indissoluble unitat de la nació espanyola”. Afirma també que el cas català no es pot comparar amb el del Quebec ni amb el d’Escòcia, i assegura que un referèndum d’independència no té encaix en la legalitat.

La jornada porta com títol “El procés d’autodeterminació de Catalunya en el marc de la UE”, i està organitzat de forma conjunta pel Diplocat i l’Institut de Romanística de la Universitat. Hi han intervingut Carles Batlle, lector de l’Institut de Filologia Romànica de la Universitat de Viena, que ha explicat l’evolució de les relacions Catalunya-Àustria fent una comparació de la seva evolució històrica fins als nostres dies.

Després s’ha celebrat una taula rodona sobre el cas català dins el context de la UE que ha comptat amb la participació d’Alfons Aragoneses, professor d’Història del Dret, Universitat Pompeu Fabra; Peter Bußjäger, director de l’Institut del Federalisme, de la Universitat d’Innsbruck; Peter A. Kraus, catedràtic de Política Comparada i director del Centre d’Estudis Canadencs, de la Universitat d’Augsburg; Georg Kremnitz, de l’Institut de Filologia Romànica, de la Universitat de Viena; i Paul Schmidt, secretari general de la Societat Austríaca de Política Europea.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa