El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pablo Iglesias presenta a Barcelona el seu espanyolisme d’esquerres
  • CA

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha presentat aquest matí a Barcelona la seva proposta espanyolista d’esquerres, en un míting amb notori poder de convocatòria al pabelló de la Vall d’Hebron que ha reunit 3.000 persones. Iglesias ha deixat clar que està contra la independència de Catalunya, i també ha desactivat el suport que mesos enrere donava al dret a decidir. “Dret a decidir, és clar, però el dret a decidir implica decidir sobre totes les coses”, ha apuntat desvinculant-lo de l’autodeterminació.

El públic s’ha mostrat entregat a Pablo Iglesias, i ha corejat tant les crítiques mitineres contra “la casta” com les al·lusions contra la independència. Quan un orador ha criticat el “viatge a Ítaca” sobiranista, els assistents han assentit amb xiulets. Quan crivaden que no s’acceptarien lliçons de catalanitat de CiU, la resposta ha estat també sonora: “A por ellos, oé; a por ellos, oé“, s’han posat a cantar.

L’extertuliana Gemma Galdón, en el míting de Podemos

Iglesias ha començat el seu discurs en català: “Comença el canvi, bon dia Barcelona!”, ha deixat anar. Després de recordar l’escriptor i militant del PSUC Manuel Vázquez Montalban, a qui ha definit com un “precursor de Podemos”, ha carregat contra el PP, contra el PSOE, contra CiU i fins i tot contra la CUP. Ha quedat clar que els sobiranistes li desagraden tant com els partits institucionals. Ha semblat una barreja de Ciutadans i Esquerra Unida Alternativa

“No he vingut a Catalunya a prometre res a canvi de favors o de vots”, ha deixat anar. “A mi no em veureu fent abraçades Rajoy o Mas”, ha assegurat en una critica directa al diputat de la CUP David Fernàndez. El dirigent de la CUP es va abraçar al president la nit del 9-N, arran de l’èxit que va tenir la jornada. Iglesias ha remarcat que està contra la independència de Catalunya, i s’ha presentat com una tercera via diferent del PP i del PSOE, etèriament federal. “Vull que Catalunya s’independitzi? No, però sé que la casta espanyola ha insultat els catalans”, ha deixat anar a la parròquia.

Després ha seguit amb el seu tradicional discurs contra la corrupció. “Alguns diuen que la pàtria és la polsera que portes al canell. No m’importen les polseres, m’importen els comptes bancaris, qui té els comptes a Suïssa o a Andorra només té un nom, traïdor al seu poble. Es diguin Pujol o Rodrigo Rato, no tenen més pàtria que els seus diners “, ha afirmat entre vibrants aplaudiments.

Pasqual Maragall i Joan Tardà

Al míting hi han estat presents a la fila zero l’expresident Pascual Maragall, Joan Tardà d’ERC, Ferran Pedret del PSC, Ricard Gomà d’ICV, i Pau Nuet d’EUiA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa