El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primera desconnexió de la Hisenda catalana
  • CA

La Hisenda catalana tira endavant. Tal i com publica ‘El Punt Avui’, el govern de la Generalitat preveu una primera desconnexió amb l’administració espanyola a la primavera del 2015. Així, l’Agència Estatal d’Administració Tributària deixarà de fer la recaptació dels deutes dels impostos que gestiona la Generalitat i se n’encarregaran les diputacions, que ja fan proves pilot per poder assumir aquesta nova funció.

Segons informa ‘El Punt Avui’, fonts de l’executiu han confirmat que l’Agència Tributària de Catalunya signarà a la primavera un conveni amb les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona perquè els seus ens autònoms de gestió de tributs facin de manera ordinària la recaptació executiva dels impostos propis de la Generalitat i dels cedits que recapta.

Amb aquesta mesura el govern català s’estalviarà 9 milions d’euros l’any perquè l’agència espanyola cobrava per exercir aquestes tasques, fins ara inassumibles per la Generalitat com a conseqüència de la falta de personal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa