El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sectors pròxims a ERC pressionen l’ANC
  • CA

Sectors pròxims a ERC estan pressionant l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) perquè es desdigui de la petició d’una candidatura unitària a les eleccions plebiscitàries, i adopti una posició més d’acord amb l’estratègia del líder republicà, Oriol Junqueras. Aquests sectors han començat a difondre la teoria que en les assemblees territorials de l’ANC la posició favorable a la candidatura unitària no va ser tan majoritària com després va establir la denominada declaració de Cornellà, i volen una rectificació.

Altres fonts, en canvi, afirmen que la posició a favor de la candidatura unitària, que és la que defensa el president Artur Mas, va ser en realitat molt majoritària, i posen com a exemple que va rebre l’aval a la majoria d’assemblees del Baix Llobregat.

El sectors pròxims a ERC que pressionen la direcció de l’ANC esperen aconseguir que el secretariat nacional de l’assemblea convocat per dissabte vinent es desdigui del suport a la candidatura de país i es mostri neutral, de tal manera que només parlaria en aquest cas dels objectius genèrics del full de ruta.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, farà demà una conferència al Cercle de Gràcia, en la qual exposarà la seva visió del procés. No obstant això, l’ANC Gràcia ha precisat que no és cap aparició pública extraordinària, sinó que forma part de les conferències que fa al llarg del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa