El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Súmate deixa en evidència Gonzalo Bernardos
  • CA

La plataforma independentista castellanoparlant ‘Súmate’ ha deixat en evidència l’economista Gonzalo Bernardos, que dijous passat va dir a la tertúlia del “Món a Rac1” que aquesta associació rep subvencions de de Generalitat de Catalunya. “No rebem cap tipus de subvencions tot i que ens fan falta. Només ens financem a través de les quotes dels nostres socis i d’aportacions individuals que fan la gent que vol col·laborar amb nosaltres”, ha deixat clar el membre de de la junta Coque García aquest matí a Rac1. 

Bernardos ha insistit que les subvencions es poden rebre de manera directa o indirecta, sense aclarir a què es referia. “Súmate té una presència bestial en molts llocs”, ha afegit mentre es queixava que l’associació participés en un simpòsium d’història de l’Institut de Nova Història a parlar del descobriment català d’Amèrica. “Suposo que Eduardo Reyes és històriador, no?“, ha deixat anar Bernardos.

García ha respost que els conviden en actes com a qualsevol altra associació i ha explicat com treballen. “L’activitat que fem no és amb de subvencions sinó a través dels catorze grups que tenim a Catalunya, que s’han dedicat a recórrer associacions de veïns, parlar amb sindicats i organitzar actes on hem imprès tríptics amb les aporacions esmentades”, ha apuntat. Ha remarcat a Bernardos que no pot acusar Súmate sense proves, i l’ha reptat a presentar documents que demostrin les hipotètiques subvencions. “Vostè va fer una acusació sense cap base, qui ha d’aportar els papers és vostè”, ha conclòs.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa