El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Bloomberg’ explica per què Catalunya aniria millor com Estat independent
  • CA

‘Bloomberg’, la gran agència de notícies econòmica dels EUA, explica per què Catalunya aniria millor si fos un Estat independent, i ho fa recollint l’estudi elaborat pels economistes Joan Elies i Joan Maria Mateu que assegura que la qualificació del deute d’un eventual Estat català passaria de l’actual bo escombraria (BB) al millor graó de la qualificació possible (A ), als nivells de països com Alemanya, Austràlia, Canadà, Noruega, el Regne Unit o Suècia, i passaria per davant d’Espanya i Euskadi.

L’article de ‘Bloomberg’ destaca que “Catalunya recuperaria la seva qualificació creditícia de grau d’inversió si s’arriba a un acord sobre la independència d’Espanya”, i que “el govern de la regió mereixeria una qualificació A , segons Standard & Poors si fos alliberada de les seves obligacions envers la resta d’Espanya”.

A més, explica que “el president català Artur Mas ha convocat eleccions regionals per al 27 de setembre, per intentar buscar un mandat per negociar la divisió d’Espanya. La regió transfereix al voltant del 4,35 per cent del seu producte intern brut, cada any a la resta d’Espanya”.

També destaca que Catalunya “compta amb uns 7,5 milions de persones en comparació amb el 5,3 milions que viuen a Escòcia, on els votants van rebutjar l’any passat la independència del Regne Unit en un referèndum”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa