El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘The Wall Street Journal’ i ‘Bloomberg’ es fan ressò de les eleccions del 27-S
  • CA

La premsa internacional es fa ressò de l’anunci d’ahir al vespre del president de la Generalitat, Artur Mas, per avançar les eleccions i celebrar uns comicis plebiscitaris el 27 de setembre de 2015. ‘The Wall Street Journal’ recull que “els votants diran la seva sobre la independència votant llistes que es comprometin explícitament amb la ruptura amb Espanya”.

“Mas ha assegurat que les eleccions serien la millor alternativa possible a un referèndum formal sobre la independència”, i “ha afegit que les eleccions es farien amb llistes de partits i coalicions independentistes separades, incloent-hi la seva: un cop a l’esperança d’alguns separatistes que volien que els partits -amb àmplia majoria al Parlament català- poguessin anar junts a les eleccions”, afegeix el ‘WSJ’.

D’altra banda, el gran mitjà econòmic dels Estats Units, ‘Bloomberg’, publica avui que “Mas ha assolit un acord amb el seu rival dins el separatisme -en referència a Oriol Junqueras, president d’ERC- per a concórrer amb llistes separades, però amb un full de ruta comú cap a la independència, i així dur a terme el referèndum sobre a secessió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa