El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barcelona s’integra en l’embrió de la Hisenda catalana
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà avui la signatura del conveni marc entre l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) i l’Ajuntament de Barcelona que permetrà que el consistori s’integri a la xarxa de Tributs de Catalunya, considerada l’embrió d’una Hisenda catalana.

L’acord comportarà que el consistori s’adhereixi al sistema integrat d’oficines d’atenció al contribuent desplegat a Catalunya, on els ciutadans poden realitzar tràmits sobre tributs d’àmbit local i gestionats per l’ATC, i que va impulsar l’any passat amb la participació de la Generalitat i les quatre diputacions catalanes.

L’alcalde de la ciutat comtal, Xavier Trias, i el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, signaran el conveni en un acte a partir de les 13:00 hores a la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat.

Desconnexió

Tal i com ja va avançar ElSingular a mitjans de desembre, el govern català preveu una primera desconnexió amb l’administració espanyola a la primavera del 2015. L’Agència Estatal d’Administració Tributària deixarà de fer la recaptació dels deutes dels impostos que gestiona la Generalitat i se n’encarregaran les diputacions, que ja fan proves pilot per poder assumir aquesta nova funció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa