El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bronca a Podemos Barcelona pel pacte amb ICV
  • CA

El principi d’acord aconseguit aquesta setmana per Podemos, Guanyem, ICV i Porcés Constituent per anar en una candidatura conjunta a les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona ha provocat una bronca al partit de Pablo Iglesias. Des del sector crític de Podemos no s’ha entès que la cúpula hagi fet aquest pas, sense sotmetre-ho a consulta prèvia de les bases, segons publica ‘Vozpópuli’.

L’equip d’Iglesias sotmetrà aquest pre-acord a “ratificació” de la militància abans del 31 de gener. No obstant això, els contraris a aquests “pactes de despatx” no comparteixen aquesta fórmula d’escoltar als adscrits/afiliats “a posteriori” d’una decisió tan transcendent. “Aquesta manera de procedir va contra els principis i els valors que representa Podemos”, declaren fonts d’aquest bloc descontent.

Segons Enric Martínez, portaveu del corrent Podemos Unidos, l’actuació dels col·laboradors de Pablo Iglesias ha estat errònia en aquest cas, tenint en compte, per exemple, el resultat d’una enquesta interna que va encarregar l’Ajuntament de Barcelona el passat estiu. En aquest sondeig, recorda, només un de cada cinc simpatitzants de Guanyem estava a favor de concórrer en coalició amb Podemos. Per la seva banda, afegeix, “només un de cada tres votants del nostre partit s’inclina per anar de la mà d’Ada Colau”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa