El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU i ERC ja perfilen la junta electoral catalana
  • CA

CiU i ERC ja perfilen la junta electoral catalana. Les del 27-S podrien ser les primeres eleccions catalanes supervisades per una junta electoral pròpia, al marge de l’administració espanyola, que s’encarregaria de vetllar pel bon funcionament del procés, resoldre les reclamacions i validar les candidatures. Tot i així, serà una estructura d’estat desenvolupada a mitges, ja que el gros de la llei electoral que regula la distribució d’escons serà el mateix de sempre perquè els partits continuen sense posar-se d’acord, segons publica ‘El Punt Avui’.

La creació d’aquest organisme va ser un dels pactes als quals van arribar el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, en la cimera que es va fer la setmana passada al Palau de la Generalitat, juntament amb les principals entitats independentistes del país. Les negociacions sobre la llei electoral es van suspendre passat l’estiu per la falta de consens en la proporcionalitat del vot, tot i que sí que hi havia un principi d’acord en la resta de l’articulat, és a dir, en la sindicatura electoral i les mesures de regeneració democràtica.

Està previst que la setmana vinent es reobri la ponència del projecte per tal d’encarrilar, com a mínim, la junta electoral pròpia i també les territorials. Caldrà veure, però, quina posició adopten els partits, sobretot el PSC, que defensa que s’ha de treballar tota la llei i no només una part. La majoria de comunitats autònomes tenen en marxa aquest ens, però han assumit poques competències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa