El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Crítiques a França pel tracte que Podemos dóna a Catalunya
  • CA

La revista trotskista francesa À l’encontre ha publicat un article que carrega contra el tracte que dóna Podemos a Catalunya. El text, que també parla del 9-N, destaca que el partit que lidera Pablo Iglesias hauria d’haver contestat dues preguntes clau: si es compromet a permetre un referèndum a Catalunya en cas de guanyar les eleccions espanyoles, i quina relació amb Espanya proposa als catalans. “No han respost a cap de les dues”, recull l’article.

Segons A l’encontre, tot i que Podemos “dilueix” aquests debats, es mostra més obert que el PP i el PSOE a l’hora de parlar del dret a decidir. Però les propostes del partit d’Iglesias “són decepcionants per als centenars de milers de catalans que criden ‘Som una Nació’ i tenim el dret a decidir”.

“Pablo Iglesias parla en tot moment d’un mateix procés constituent en tot l’Estat espanyol, però mai de la possibilitat de processos constitucionals en les diverses nacions que hi ha en aquest Estat”. “Reconeix que Espanya és un país de nacions però no escoltem pas que reconegui que l’Estat espanyol oprimeix algunes d’aquestes nacions, i això és un problema històric”, afegeix l’article.

“Ens hagués agradat que la visita de Pablo Iglesias a Catalunya hagués significat que està d’acord en convocar un referèndum d’autodeterminació en cas d’una victòria electoral de Podemos”, conclou el text.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa