El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El federalisme de Pedro Sánchez: No al dret a decidir i no al concert econòmic
  • CA

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest matí durant una entrevista a RAC1 que en el seu projecte federalista, si arriba a la presidència del govern espanyol, no entraria “el dret a decidir dels catalans per un principi de solidaritat, ni el concert econòmic com tenen al País Basc”. Segons Sánchez, “el concert basc no el revisarà perquè és històric”.

En aquest sentit, Sánchez ha afirmat que, si ell governés, la Generalitat sí que tindria “competències blindades en Educació i Cultura”. A més, el líder socialista ha explicat que “no tindria cap problema perquè el català fos la llengua vehicular en les administracions i institucions catalanes”.

“No crec que les eleccions del 27S siguin unes eleccions plebiscitàries”, ha dit Sánchez, i ha afegit que “si el 27S sortís una majoria independentista, la proposta del PSOE serà clara: obrir procés de reforma constitucional”. “Crec que Junqueras s’equivoca quan diu que el 2016 serà el de la independència de Catalunya, i els fets ho demostraran”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa