El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espanya vol posar límit de velocitat als vianants
  • CA

El projecte de ‘Reglament de circulació’ de la Direcció General de Trànsit (DGT) és tan polèmic que el Consell d’Estat ha demanat a la institució que el reconsideri perquè té “notables imprecisions”. Preveu, entre altres aspectes, imposar límits de velocitat als vianants i que se’ls obligui a passar controls d’alcoholèmia i drogues si cometen alguna infracció.

Un informe del Consell d’Estat critica la definició d'”usuaris de la via” que ha fet la DGT, que dirigeix María Seguí Gómez (a la foto), i que pot incloure els conductors de vehicles, però també els vianants, fet que obligaria els qui van a peu a passar proves d’alcoholèmia i drogues quan es vegin implicats en un accident o cometin una infracció. Pel Consell d’Estat això és “insostenible”.

L’informe diu que si la norma s’aplica tal com està ara “els espanyols haurien d’abstenir-se de participar en festes populars, bodes i celebracions en què es consumeix habitualment alcohol, perquè podrien veure’s sotmesos a un control d’alcoholèmia, si, a prop seu, un vehicle patís un accident”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa